Marion Daghan-Malenky

Marion Daghan-Malenky Blog

Ako čeliť kliatbe

Čo je to kliatba, alebo útok negatívnej energie? Ako sa vysporiadať s takou situáciou? Prečítajte si typický príbeh o tom, ako sa veci diali:


Ako čeliť kliatbe

“Mal som problém s jednou dámou, ktorá ma nemala rada, neviem prečo... Začal som trpieť nočnými morami a bezdôvodnými záchvatmi strachu. Nevedel som o ničom zlom, čo by mohlo spustiť také veci. Odvtedy som sa začal cítiť veľmi zle, nočné záchvaty strachu boli neúprosné a bol som v tom čase zúfalý. Dlhý čas som nevedel zistiť odkiaľ prichádzali tie psychické útoky, ale teraz verím, že tá dáma použila proti mne čiernu mágiu. Bol som rozhodený z neustáleho ochraňovania sa... Som vyčerpaný z toho, že sa musím neustále chrániť. Môžete mi pomôcť?“

Kliatba môže byť spravená profesionálne alebo neprofesionálne. Profesionálna čierna mágia môže byť naozaj nebezpečná a potrebuje primerané protiopatrenia a ochranu. Nepodceňujte to, čo sa vám zdá ako zlý sen, a váš rozum to nechce prijať ako skutočnosť. Neklamte sa, že vy to dáte a nerobte nič sami! DÔLEŽITÁ INFORMÁCIA PRE VÁS: čím skôr sa obráťte na profesionála! Než príde pomoc od profesionála, a veci sa naozaj začnú diať, máme tu zopár všeobecných odporučení ako minimalizovať škodlivé účinky takej mágie na váš život:

Foto © Pavol Malenky I Marion Daghan-Malenky I Daghan-Malenky GmbHČítať viac...

Ako začať s mágiou?

Ako začať s mágiou?

Dosť často dostávame takéto požiadavky: „Ahoj, chcel/a by som začať praktizovať mágiu, ale neviem ako začať... Prečítal/a a prezrel/a som si už niekoľko stránok... ale ešte stále som nenašiel/nenašla uspokojivú odpoveď... Hľadám niekoho, kto by ma usmernil... vedeli by ste mi pomôcť?“

Prvým predpokladom pre mágiu je sebadisciplína a vnútorná rovnováha! Nikto nedosiahne v mágii úspech bez disciplíny. Ak adept/ka nedokáže kontrolovať jeho/jej myšlienky a emócie, energia nemôže správne prúdiť. Mágia takejto osoby neprinesie požadované výsledky, ale práve naopak - posilní adeptovu/adeptkinu nerovnováhu. Nevyrovnané osoby plné vášní a hnevu by sa nemali pokúšať zaoberať sa mágiou, pretože nikdy neuspejú. Mágia naopak posilní ich slabé stránky a zlé vlastnosti!

Naše skúsenosti nám ukázali, že je nevyhnutné začať s prácou na sebe samotnom. Ak chcete ovládať nemateriálny svet, potrebujete stabilitu a silnú myseľ, ktorá vás ochráni pred negatívnymi energiami/entitami a pokušeniami pochádzajúcimi z vášho vlastného ega. Pokušenia, že ste sa stali niečím viac, niekým lepším a vyvinutejším ako ostatní ľudia, môžu definitívne zastaviť váš pokrok a rast. Základom pre získanie osobnej moci a múdrosti je meditácia a poznanie seba samého. Meditácia vám dáva silu potrebnú na to, aby ste sa mohli zaoberať záležitosťami ohľadom mágie bezpečne a bez psychickej ujmy.

Takže, naše odporúčanie pre všetkých ľudí, ktorí sa zaujímajú o mágiu, je vždy rovnaké: začnite každý deň meditovať a čítajte duchovné knižky, ktoré vám poskytnú inšpiráciu a informácie, ktoré potrebujete. Ak chcete zvýšiť svoju vnútornú silu a stať sa odolnejšími, odporúčame vám prečítať si túto knižku o meditácii: Uvedomujte si prítomnosť (Meditácia všímavosti v každodennom živote) od Jona Kabata-Zinna. Za účelom zvýšenia úrovne vašich znalostí a porozumenia, si potrebujete osvojiť nové myšlienky, získať iný uhol pohľadu. Pokúste sa nájsť nový prístup, ktorý potrebujete pre svoju prax v knižkách od moderných duchovných majstrov, ktorí hovoria modernou rečou, a napriek tomu im dokážeme rozumieť lepšie ako starším knižkám: Eckhart Tolle, Neale Donald Walsch, Don Miguel Ruiz alebo Wayne Dyer.

Druhou dôležitou vecou, je byť schopný zlepšiť svoj charakter a stať sa lepším človekom. Toto zlepšenie vyčistí vaše „kanály“ a otvorí dvere pre komunikáciu s rôznymi svetmi a bytosťami. Mágia je krásna cesta ako transformovať naše malé materiálne ja na naše pravé ja - prirodzené, nesmrteľné a večné bytosti, ktorými sme a ktorými sme vždy aj boli! Je to najznámejšia premena kameňa na zlato! Pre tento proces je potrebný čas a neustále teplo. Týmto teplom je v našom prípade energia a odhodlanie, ktoré dávame každý deň do Diela nášho života!

Foto © Pavol Malenky I Marion Daghan-Malenky I Daghan-Malenky GmbH

Smaragdovo-zelená astrálna úroveň

Smaragdovo-zelená astrálna úroveň

Večer predtým, ako som si ľahla späť, som bola veľmi unavená a iba tak som si sama pre seba povedala, že potrebujem načerpať novú energiu a dobiť si baterky. V sne, ktorý nasledoval som sa v astrále stretla s mojou najlepšou kamarátkou z detstva, ktorá žije momentálne v Londýne.

Chvíľku sme sa spolu rozprávali a vznášali sme sa sem a tam. Potom sme sa spolu vydali na jednu cestu. Leteli sme veľmi rýchlo a prišli sme na jedno nádherné miesto. Pred sebou sme uvideli nádherné duchovné úrovne rozličných farieb a energetických frekvencií. Jednotlivé úrovne doslova žiarili svojou farbou. Boli to krásne žiarivé farby, aké som nikdy predtým nevidela, a aké v tomto svete nenájdete. Prišli sme k smaragdovo-zelenej úrovni. Chvíľku sme sa pozerali na tú krásnu žiarivú farbu a potom sme sa vzniesli na túto úroveň. Kamarátka mi ešte stihla povedať: „Nia, cítiš to? Dýchaj zhlboka a načerpávaj energiu.“ Potom sme sa už obidve nechali doslova pohltiť touto zelenou žiarivou úrovňou a načerpávali sme energiu. Mala som pocit, že lietam a cítila som nevýslovné šťastie, hlboký pokoj a radosť z bytia.

Počas našej astrálnej cesty sme v duchovných úrovniach navštívili astrálnu energetickú úroveň smaragdovo-zelenej farby. Zelená farba symbolizuje rovnováhu a uzdravenie. Po prebudení som sa ráno cítila svieža a plná energie. Kamarátka si na náš spoločný astrálny výlet síce nepamätala, ale tiež sa cítila veľmi dobre a bola plná energie.

Foto © Thierry RYO Fotolia.De I pmalenky

Návrat do minulého života

Návrat do minulého života

V tomto sne som bola vonku na prechádzke a odrazu som sa ocitla na poli za mestom v ktorom bývam. Kráčala som poľom stále rovno a rovno. Zrazu som pred sebou uvidela pekný, mohutný, drevený most. Vyzeral byť dosť dlhý. Prešla som cez tento most na druhú stranu s úplnou ľahkosťou a ocitla som sa v neznámej krajine. Všade naokolo som počula angličtinu. Niečo mi hovorilo, že som v Amerike. Moja prvá myšlienka, ktorá ma potom napadla bola: „Wau, keď som už v Amerike, tak môžem ísť navštíviť aj moju tetu, ktorá žije v Kanade. Vždy som predsa snívala o tom, že ju pôjdem navštíviť a teraz som iba kúsok od nej. Určite bude prekvapená, keď ma uvidí. Vzdialenosť tu nehrá rolu, len si musím zapamätať tento most, cez ktorý sem môžem hocikedy prísť.“

Potom sa ale moja pozornosť začala uberať iným smerom a začala som sa vracať do minulosti. Čím viac som sa vzďaľovala od mosta a približovala som sa k centru mesta, v ktorom som sa ocitla, tým viac som toto mesto spoznávala a začali sa mi vracať spomienky. Bolo to menšie americké mestečko plné nádhernej zelene. Po mojej pravej strane bol park, v ktorom sa hrali deti. Chvíľku som sa na ne z diaľky pozerala. Potom som sa začala obzerať okolo seba. Videla som cestu s autami, chodníky plné ľudí, obchody… Pracovný deň bol v plnom prúde. Ešte stále som nevedela, ako sa toto mesto volá. Snažila som sa rozpamätať v duchu na angličtinu, aby som sa mohla niekoho spýtať, kde vlastne som. Išla som na poštu a pracovníčky za priehradkou som sa po anglicky spýtala, kde som a ako sa volá toto mesto. Začudovane sa na mňa pozrela, ale nič mi neodpovedala. Vyzerala, akoby som ju otravovala nezmyselnou otázkou. Vyšla som von z pošty a mala som pocit, že v tomto meste som „doma“, že to tu všetko veľmi dobre poznám… Všetko naokolo mi začínalo byť známe a presne som vedela, akými uličkami mám ísť, aby som sa dostala k „sebe“ domov, kde som v tomto meste bývala. Vedela som, ako som chodila z práce domov, kde som chodila nakupovať, kde som sa zvykla zastaviť, na akej zastávke MHD som zvykla čakať cestou do práce. Bol to neopísateľný pocit. Vedela som, že som tu žila, bývala som v byte, mala som prácu, ale potom na mňa doľahol smútok. Videla som, že v tomto živote som nemala rodinu, ani priateľov, žila som sama a venovala som sa iba svojej práci. Pripadala som si veľmi osamotená a nešťastná. Chcela som sa ísť pozrieť do „svojho“ bytu, ale v tom ma niečo zastavilo a nepustilo ma to už ďalej. Niečo ma ťahalo naspäť k mostu.

Foto © captblack76 Fotolia.De I pmalenky

Čítať viac...

Sen adeptky mágie

Sen adeptky mágie

Jednej noci po tom, čo na ňu jej majster nakričal, sa adeptke mágie prisnil nasledujúci sen s hlbším významom.

V sne sa ocitla v neznámom priestore a okolo nej boli viacerí ľudia. Sedela na stoličke za stolom a oproti nej sedela jedna žena s vážnym výrazom na tvári. Okolo stola stáli ďalší ľudia. Adeptka mágie mala pocit, že je to Vyššia rada. Poradný orgán, ktorý rozhoduje o tom, kde a kedy sa daná duša narodí, a akými skúškami má v danom živote prejsť. Bol tam aj Buschido (majster Pavla a Marion), ktorý celú situáciu pozoroval. Uvedomovala si a videla samu seba ako sedí na stoličke a pozerá sa okolo seba. Zo všetkých ľudí vnímala najvýraznejšie ženu sediacu oproti nej, ktorá s ňou mimozmyslovo komunikovala v mene všetkých ostatných prítomných. Táto žena jej pripomenula to, čo táto duša - adeptka mágie pred svojím narodením sama chcela, ako chcela pomáhať ľuďom, pracovať na sebe, venovať sa mágii, stretnúť sa so svojimi majstrami a pomáhať im… Potom sa jej žena spýtala: „A toto, čo tu teraz ukazuješ, to je čo? To je to, čo si sľúbila?“ Adeptka mágie iba ticho sedela a počúvala. Na svoju obranu nepovedala nič, pretože vedela, že to všetko je pravda a veľmi sa za seba hanbila. Cítila sa previnilo a bolo jej to všetko veľmi ľúto. Spomenula si na to, čo chcela a sľúbila pred svojím narodením. Zo sna sa adeptka mágie prebudila na Marionin hlas, ktorá jej vážnym hlasom trikrát zopakovala: „Daghan-Malenky! Daghan-Malenky! Daghan-Malenky!“

Tento sen bol pre ňu pripomenutím toho, čo adeptka mágie sama chcela pred svojím narodením a zároveň výstrahou, že ak určité veci nezmení a nezačne na sebe viac pracovať, tak o tieto veci, ktoré jej boli umožnené, môže prísť. Vtedy si adeptka mágie uvedomila veľa vecí, začala na sebe pracovať oveľa intenzívnejšie, získala nové pohľady na rôzne situácie a dnes sa teší z toho, že jej majster s ňou začína byť spokojný a teší sa spolu s ňou z každého jej pokroku.

Foto © sdominick http://www.istockphoto.com I pmalenky

Reinkarnácia

Reinkarnácia

Koncepcia reinkarnácie nie je v našej kresťanskej kultúre akceptovaná tak ľahko, ako v iných kultúrach, v ktorých je táto myšlienka reinkarnácie základom náboženskej viery. Preto častokrát počúvame otázky: "Existuje niečo ako minulý život? Je to skutočné?" A naša odpoveď znie: "Áno, existuje". Toto "áno" pochádza z našich vlastných skúseností a poznatkov, a zo stretnutí s Bohom.
Už ste niekedy prišli na nejaké miesto, kde ste nikdy predtým neboli, a mali ste pocit, že "ja to tu poznám!?" Alebo ste začali robiť nejakú činnosť po prvýkrát a vedeli ste, ako ju máte správne robiť bez nejakých vysvetlení? Možno ste niekoho stretli a on/ona vám pripadal/a veľmi povedomý/á. Možno poznáte túto osobu len krátky čas, takže z racionálneho pohľadu, jeho/ju nemôžete poznať dobre. Tento pocit však nepochádza z hlavy. Ako inak rozumne vysvetlíte to, že niekoho, koho poznáte sotva jeden deň máte radi viac, ako niekoho, koho poznáte už niekoľko rokov? A taktiež váš životný partner. Keď ho/ju stretnete, "niečo" sa medzi vami a ním/ňou okamžite objaví. Bol tam ten pocit, tá emócia alebo nutkanie priblížiť sa a túžba byť s touto osobou. Už ste niekedy premýšľali o tom, prečo tomu tak je? Je to preto, lebo on/ona je niekto, kto odzrkadľuje potreby a túžby vašej vlastnej duše, odzrkadľuje vás samotných. Je tomu tak preto, že ide o osobu, ktorá vám bude pomáhať uvoľňovať energiu, ktorá sa nazbierala vo vašom vnútri, aby ste odstránili svoj karmický dlh a boli znovu slobodní...

Foto © styleuneed http://www.fotolia.de I pmalenky

Čítať viac...

Mágia slov

Mágia slov

Slová sú veľmi silným nástrojom. Predstavujú spôsob, ako sa podeliť s našimi myšlienkami a pocitmi s ostatnými ľuďmi. Ak by ľudia poznali ich skutočnú silu, používali by ich múdrejšie. Slovo povedané ostatným je ako semeno, ktoré je vložené do úrodnej pôdy. Úrodná pôda je naše podvedomie. Sila slov vyslovených nahlas nezmizne. Zostáva v našom podvedomí, je tam ukrytá, nie je viditeľná, ale čaká na vhodný moment, aby rástla. Semeno potrebuje k rastu v pôde slnko a vodu. Slovo v podvedomí potrebuje pre svoj rast našu pozornosť a vieru. Ak si o slovách, ktoré nám boli adresované, myslíme, že sú dôležité a veríme im, ich posolstvo a podstata budú rásť a ovplyvnia náš život! Som si istá, že si pamätáte na slová podpory od vášho priateľa alebo príbuzného, ktoré vám pomohli prekonať nejakú ťažkú situáciu. Sila týchto slov vám dáva silu posunúť sa ďalej.
A som si tiež istá, že si pamätáte aj na slová od vašich spolužiakov alebo kolegov alebo partnerov, ktoré vás veľmi boleli. Tieto slová mohli byť vyslovené už pred rokmi, ale stále sú nositeľom emócie, pocitu hanby, zlyhania alebo potupy.
V prvom prípade boli slová bielou mágiou, pomohli vám prekonať zložitú situáciu a posunúť sa v ústrety sile a svetlu. V druhom prípade boli slová kliatbou a vytvorili blok, bariéru pre váš rozvoj.

Foto © agsandrew http://www.fotolia.de I pmalenky

Čítať viac...

Minulé životy

© www.istockphoto.com 2013 Andrew Ostrovsky / pmalenky

Minulé životy

Žili sme všetci už aj predtým?

Túto otázku si určite kladiete vždy znova a znova. Koncepcia reinkarnácie nie je v našej kresťanskej kultúre akceptovaná tak ľahko, ako v iných kultúrach, v ktorých je táto myšlienka reinkarnácie základom náboženskej viery. Moja odpoveď je jednoznačne áno. Áno, z vlastných skúseností a stretnutí, a zo stretnutia s Bohom. Koľkokrát sa vám už stalo to, že ste boli na nejakom mieste a hovorili ste si - tu som už predsa niekedy bol/a, všetko mi je tu také známe. Ľudia s ktorými sa stretávate, vám pripadajú veľmi známy, hoci išlo iba o veľmi krátke stretnutie, nemôžete ich už viac dostať z vašej hlavy von. Partnerom, ktorí sa spoznali sa zdá, ako keby boli jedna duša.

Nemôžeme si spomenúť na svoje minulé životy, pretože mnohé veci sú v nás samotných ešte nestabilné. Predstavte si, že ste fyzicky úplne vyčerpaný, vo vašom pozemskom živote sa jednoducho neviete pohnúť z miesta a práve teraz sa z vášho predchádzajúceho života dozviete to, že ste vtedy zabili vášho blízkeho príbuzného. Ako by ste sa mohli vyrovnať s týmito skúsenosťami? To je niečo absolútne nemožné, a práve preto máme tento ochranný mechanizmus. Až potom, keď sa z nás stanú vyrovnané osoby a staneme sa jedným kompaktným celkom, spoznáme, kto sme vlastne boli, a kam smeruje naša cesta. Preto by sme mali meditovať, milovať samých seba, a odovzdávať túto lásku ďalej. Ľudia okolo nás prijmú od nás túto lásku, pretože my všetci sme duše a pochádzame z energie nekonečného vedomia, svetla a lásky.

Často sa však sami seba pýtame, kde je Boh, ku ktorému všetci jedného dňa prídeme? Verte mi, on existuje, avšak keď stratíme vieru, a keď ho nenecháme vstúpiť do nášho života, už nikdy sa nebudeme môcť ďalej rozvíjať. A tak zostaneme uväznení v našom malom nami vytvorenom väzení, a nikdy neskúsime, resp. nespoznáme to, aké úžasné a obohacujúce bolo pre nás poznanie nášho života. Takže spoznajte svoje šance, toto všetko sa môžete naučiť, bojujte za svoje poznanie a spoznávajte sami seba prostredníctvom sily meditácie a sily lásky.

Odpustenie a láska

© IstockPhoto.com hypergon / pmalenky

Odpustenie Marion Daghan-Malenky

Teraz si povieme niečo viac o tejto téme, čo je to odpustenie? Môžeme uviesť jeden príklad:

Blízky človek vás neustále klamal a ranil, ba dokonca vás aj ponižoval, takémuto človeku nemôžete a nechcete odpustiť. Spôsobuje vám to nevysloviteľnú bolesť a pri každej príležitosti na to myslíte. Myšlienka na to vás ovláda. Táto záležitosť vás pripravuje o spánok, uberá vám energiu, a vy sa cítite prázdny a osamotení.

Zamyslite sa najskôr nad tým, ako k tomuto incidentu vôbec došlo, dopomohli ste si k tomu možno nevedomky aj sami? Prejdite si v pokoji celú situáciu ešte raz, a porozprávajte sa o tom, pokojne a bez výčitiek. Povedzte tiež tejto osobe, ako veľa pre vás znamená a ako veľmi vám ublížila. Podajte jej pri tomto rozhovore ruku (symbolické gesto). Ak ju prijme, odpustite jej a už sa o tejto téme nikdy viac nerozprávajte. Práve ste jej dali novú šancu.

Alebo:
Násilím druhého človeka ste utrpeli obrovskú ľudskú stratu. Voči tomuto človeku cítite bezhraničnú zlosť, a dokonca mu želáte aj smrť. Má zažiť rovnaké utrpenie ako človek, ktorého ste stratili.
Dokonca aj táto myšlienka a táto bolesť vás neustále ovláda. Nemôžete zabudnúť. Myšlienka na to vás poháňa dopredu, oslabuje vás a odoberá vám vašu energiu. Ale na tomto svete sa len málokedy dočkáte spravodlivosti. A prečo nie? Prečo to Boh dovolí?

Ale verte mi, že Boh nenesie vinu za hrozné veci, ktoré si spôsobujú ľudia. Vinu nesie len človek, ktorý od vás odtrhol milovanú osobu, teraz ovláda vaše myšlienky a váš ďalší život. Boh ho nemôže súdiť, pokiaľ má nad vami kontrolu. Musíte od neho upustiť a prenechať mu ho. Aj keď to znie pre vás paradoxne, musíte mu odpustiť, hovoríme tu ale len o odpustení, nie o zabudnutí! V tomto momente ho začne súdiť Boh, a môžete si byť istí, že pôjde o spravodlivejší rozsudok, než aký by dostal tu na tomto svete. Nech je to už akokoľvek ťažké, myslite na túto skutočnosť.

Zoberme si ako príklad Ježiša. On bol ukrižovaný pre nič a za nič. Bol to svätec, mág, čistá duša. Keď ho ľudia pribili na kríž, modlil sa: "Otče, odpusť im, lebo nevedia, čo robia!". Áno, títo ľudia naozaj nechápali, čoho sa dopustili. Boli rovnako slepí a hlúpi ako milióny ďalších dnešných ľudí! Avšak Boh daroval Ježišovi nielen život, ale aj večný život! A tým druhým spravodlivý trest! Nielen v tomto, ale aj v budúcom živote!!! A ako si môžeme byť istí, že život po smrti skutočne existuje? Existujú minulé a predchádzajúce životy? Ako môžete zistiť, čím ste boli v minulých životoch, o tom budem písať už čoskoro...

Vaša Marion Daghan-Malenky