Marion Daghan-Malenky

Marion Daghan-Malenky Blog

Reinkarnácia

Reinkarnácia

Koncepcia reinkarnácie nie je v našej kresťanskej kultúre akceptovaná tak ľahko, ako v iných kultúrach, v ktorých je táto myšlienka reinkarnácie základom náboženskej viery. Preto častokrát počúvame otázky: "Existuje niečo ako minulý život? Je to skutočné?" A naša odpoveď znie: "Áno, existuje". Toto "áno" pochádza z našich vlastných skúseností a poznatkov, a zo stretnutí s Bohom.
Už ste niekedy prišli na nejaké miesto, kde ste nikdy predtým neboli, a mali ste pocit, že "ja to tu poznám!?" Alebo ste začali robiť nejakú činnosť po prvýkrát a vedeli ste, ako ju máte správne robiť bez nejakých vysvetlení? Možno ste niekoho stretli a on/ona vám pripadal/a veľmi povedomý/á. Možno poznáte túto osobu len krátky čas, takže z racionálneho pohľadu, jeho/ju nemôžete poznať dobre. Tento pocit však nepochádza z hlavy. Ako inak rozumne vysvetlíte to, že niekoho, koho poznáte sotva jeden deň máte radi viac, ako niekoho, koho poznáte už niekoľko rokov? A taktiež váš životný partner. Keď ho/ju stretnete, "niečo" sa medzi vami a ním/ňou okamžite objaví. Bol tam ten pocit, tá emócia alebo nutkanie priblížiť sa a túžba byť s touto osobou. Už ste niekedy premýšľali o tom, prečo tomu tak je? Je to preto, lebo on/ona je niekto, kto odzrkadľuje potreby a túžby vašej vlastnej duše, odzrkadľuje vás samotných. Je tomu tak preto, že ide o osobu, ktorá vám bude pomáhať uvoľňovať energiu, ktorá sa nazbierala vo vašom vnútri, aby ste odstránili svoj karmický dlh a boli znovu slobodní...

Ľudia sa nás tiež často pýtajú, prečo si nepamätáme svoje predchádzajúce životy? Je tomu tak preto, že veľa vecí v nás ešte nie je stabilizovaných, mnoho emócií uzamknutých v minulých spomienkach, mnoho zážitkov a taktiež tráum je jednoducho príliš veľa pre náš aktuálny stav vedomia. Predstavte si, že by ste si spomenuli na minulý život, v ktorom ste zabili niekoho zo svojich príbuzných. Mohli by ste normálne ďalej fungovať v tomto živote? Môže vám toto poznanie snáď poskytnúť nejakú silu, podporiť vás? Nie, to je nemožné. A práve preto je tu tento ochranný mechanizmus. Možnosť poznať a využívať skúsenosti z minulých životov prichádza vtedy, keď dosiahneme stav rovnováhy a sebaovládania. Až potom je pre nás bezpečné vedieť, kým sme boli a akým smerom pokračuje naša cesta. Preto by sme mali meditovať, aby sme našli spôsob, ako milovať samých seba a ako šíriť túto lásku ďalej. Potom môžeme inšpirovať aj ostatných svojím vlastným príkladom. Inšpirovať ich, ako môžu spoznať samých seba, aby si uvedomili, že my všetci sme nesmrteľné duše a že pochádzame z večného vedomia, svetla a lásky. Z tohto pohľadu, nemáme čo stratiť, nie je potrebné nič meniť, alebo vedieť, pretože v tejto večnosti je domov pre nás všetkých, pre naše duše a skôr či neskôr tam všetci prídeme. A... to najpodstatnejšie, neexistuje čas, ani minulosť, ani budúcnosť a nemusíme nikam ísť, pretože my sme už dokonalí, sme doma. Len si na to musíme spomenúť a privolať tento stav naspäť.

Foto © styleuneed http://www.fotolia.de I pmalenky