Marion Daghan-Malenky

Marion Daghan-Malenky Blog

Minulé životy

© www.istockphoto.com 2013 Andrew Ostrovsky / pmalenky

Minulé životy

Žili sme všetci už aj predtým?

Túto otázku si určite kladiete vždy znova a znova. Koncepcia reinkarnácie nie je v našej kresťanskej kultúre akceptovaná tak ľahko, ako v iných kultúrach, v ktorých je táto myšlienka reinkarnácie základom náboženskej viery. Moja odpoveď je jednoznačne áno. Áno, z vlastných skúseností a stretnutí, a zo stretnutia s Bohom. Koľkokrát sa vám už stalo to, že ste boli na nejakom mieste a hovorili ste si - tu som už predsa niekedy bol/a, všetko mi je tu také známe. Ľudia s ktorými sa stretávate, vám pripadajú veľmi známy, hoci išlo iba o veľmi krátke stretnutie, nemôžete ich už viac dostať z vašej hlavy von. Partnerom, ktorí sa spoznali sa zdá, ako keby boli jedna duša.

Nemôžeme si spomenúť na svoje minulé životy, pretože mnohé veci sú v nás samotných ešte nestabilné. Predstavte si, že ste fyzicky úplne vyčerpaný, vo vašom pozemskom živote sa jednoducho neviete pohnúť z miesta a práve teraz sa z vášho predchádzajúceho života dozviete to, že ste vtedy zabili vášho blízkeho príbuzného. Ako by ste sa mohli vyrovnať s týmito skúsenosťami? To je niečo absolútne nemožné, a práve preto máme tento ochranný mechanizmus. Až potom, keď sa z nás stanú vyrovnané osoby a staneme sa jedným kompaktným celkom, spoznáme, kto sme vlastne boli, a kam smeruje naša cesta. Preto by sme mali meditovať, milovať samých seba, a odovzdávať túto lásku ďalej. Ľudia okolo nás prijmú od nás túto lásku, pretože my všetci sme duše a pochádzame z energie nekonečného vedomia, svetla a lásky.

Často sa však sami seba pýtame, kde je Boh, ku ktorému všetci jedného dňa prídeme? Verte mi, on existuje, avšak keď stratíme vieru, a keď ho nenecháme vstúpiť do nášho života, už nikdy sa nebudeme môcť ďalej rozvíjať. A tak zostaneme uväznení v našom malom nami vytvorenom väzení, a nikdy neskúsime, resp. nespoznáme to, aké úžasné a obohacujúce bolo pre nás poznanie nášho života. Takže spoznajte svoje šance, toto všetko sa môžete naučiť, bojujte za svoje poznanie a spoznávajte sami seba prostredníctvom sily meditácie a sily lásky.